Schmidt Mária: Kis János lejtmenetben

Igaza van Orbán Viktornak. Magyarországon, illetve a térségben semmivel nem nagyobb a korrupció, mint Ausztriában, az USA-ban, Németországban, vagy máshol, csak ott normális ügymenetnek hívják – írta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Látószög blogon. 

„Ez a tragédia Orbán Viktor lelkén szárad” cím alatt jelentetett meg egy terjedelmes interjút a Magyar Narancs Kis Jánossal (2020. december 17.) A cím önmagáért beszél. Ez az az elemzői szint, amire Kis élete delelőjén túljutva elérkezett. Egy világjárvány közepén, amikor ugyan már eddig is súlyos veszteségeket szenvedünk el, de a halálozási arányok még mindig nem lépték túl a környező országok szintjét, és mindenki azért dolgozik, hogy ez így is maradjon, sőt minél hamarabb túl legyünk a nehezén, jön Kis, aki arra az arrogáns és nyilvánvaló otrombaságra vetemedik, hogy Orbán Viktor tehet a járványról és arról, hogy az halálos áldozatokkal jár. Azért, mert állítása szerint az „egészségügy szét van rohasztva”, sőt „az állam sem működik üzemszerűen” – írta Schmidt Mária. 

Szerinte „a magyar betegellátás káoszba fulladt, ami miatt temérdek az emberi szenvedés és a szükségtelen halál.” Kedves Kis János, maga hol él? A CEU elefántcsonttornyából nem lát ki? Az épület annyira le van árnyékolva, hogy az információk sem jutnak be a falai közé? Mihez képest van a mi egészségügyünk lerohasztva? Az amerikai, az angol, a svéd, az olasz, vagy a belgához képest? Nálunk nem működik az állam üzemszerűen? Még véletlenül sem az USA-ban, ahol hónapok óta lángolnak a városok, be vannak deszkázva a főutcák és a főterek kirakatai, hogy a vandál hordák ne fosszák ki őket? Vagy Franciaországban, ahol évek óta egymást érik a terrortámadások, valamint a rombolásba és gyújtogatásba torkolló tömegtüntetések? Csendőröket lődöznek le és zsidókat molesztálnak? – olvasható a bejegízésben.

Schmidt Mária: Kis János (középen) szellemi lejtőre kerültForrás: Fortepan/Szalay Zoltán

Vagy Bécsben, ahol a belváros szívében lövöldöznek a terroristák? Esetleg Szerbiában? Bulgáriában, ahol az ellenzék az utcáról akarja megdönteni a kormányt? Elég volt már ebből a mindenkit hülyének néző szadeszes hozzáállásból, ami azon alapszik, hogy ők és csak ők rendelkeznek kitekintéssel a világ dolgaira, csak ők rendelkeznek értesülésekkel, és azokat úgy szűrik meg és csöpögtetik kényük-kedvük szerint, ahogy akarják.

Schmidt Mária arról is írt Kis János cikke kapcsán, hogy az egyesült ellenzék, a legjobb népfrontos hagyományokat folytatva, ugyan összeállt a cigány és zsidógyűlölő, uniós zászlókat égető Jobbikkal, de eközben továbbra is támogatja az Európai Unió birodalommá válását, mindent megtesz a határon túliakért, illetve nem, sőt a szavazati joguktól is megfosztaná őket, mindenkinek alapbért követel, illetve mégsem, azonnali eurót akar, illetve nem, és napestig lehetne sorolni az egymásnak ellentmondó alapvetéseket. De mindez ma már nem számít, mert van közös cél: és ez Orbán leváltása. Minden áron – tette hozzá.

A teljes írást itt olvashatja. 

  • Ossza meg ezt a bejegyzést