Hasznos információk egy helyen azoknak, akik az ünnepek alatt is autóba ülnek

Az ünnepek alatt is, mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról – hívják fel az autósok figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden közzétett videójában.

Mint írják, a Útinform oldalon az ünnepek előtt és alatt is hasznos közlekedési információkhoz juthatnak a közlekedők. A folyamatosan frissülő, országos közutakon történő baleseti hírek ITT érhetőek el, de a téli időszakban néhány óránként, kora reggeltől késő estig országos összesítést is publikálnak a szakemberek az aktuális útviszonyokról, forgalmi helyzetről.

Emellett az Útinform szolgálat munkatársai telefonon is 0-24 órában elérhetőek a +36-1-336-2400-ás telefonszámon – ezen a számon országos, több megyét is érintő információkkal tudnak szolgálni. Csak egy megyét érintő kérdés esetén a megyei diszpécserszolgálatokat ajánlott hívni, mely telefonszámok itt érhetőek el.

A közleményben arra is felhívték a figyelmet, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálata a navigációs, közösségi autós alkalmazásoknak is számos adatot szolgáltat, így érdemes ezeket is használniuk a közlekedőknek.

  • Ossza meg ezt a bejegyzést